Creative Haven

Nurturing their artistic interests while helping them age gracefully: These were vital goals for this empty-nest couple’s home. Our renovation transformed their 1960’s bungalow into a creative retreat with a strong focus on universal design.
Completed

2015

Location

Glenora

Size

2,450 sq. ft.

BeforeAfter

Art Room After

A previous addition to the home increased its square footage.

However, the layout didn’t accommodate the client’s artistic and musical pursuits, not to mention their reduced family size. The house’s exterior looked dated and compact, and the foundation leaked during heavy rain.

Music Room 2 After

Playful elegance and character now permeate the space.

The homeowners can’t get enough of the art studio and music room, along with its climate-controlled instrument storage space. We achieved inclusive design through expanded hallways, an elevator and a handicap-accessible bathroom. The reinforced exterior has a vaulted dormer, beamwork and stone, adding grandiosity and style.

Walkthrough Tour

Customer Interview

From Design to Build

At Aquarian, we truly provide the whole package. Our fully integrated design, project management and construction services bring cohesive action and expertise to every step in the process.

Share This